Kaukolämmön hinnat

Kaukolämmön hinnoittelu on vakaata, avointa ja ennakoitavaa.

Kaukolämmön hinta vaihtelee vuodenajan mukaan

Lämmön tuotantokustannukset vaihtelevat vuodenajan mukaan. Päivitämme siksi energiamaksun neljä kertaa vuodessa: vuodenvaihteessa, maaliskuussa, toukokuussa ja lokakuussa. Edullisin tuotantokausi, kesä, kestää viisi kuukautta.

Energiahinnan lisäksi maksat kiinteän vesivirtamaksun. Asiakkaanamme löydät tiedon laskulta, raporteista ja sähköisestä palvelustamme.

Katso kauden hinta

Kaukolämmön hinnoittelu on vakaata

Kaukolämmön hinnanmuodostus on avointa ja muutokset ennakoitavissa, mikä luo taloudellista turvaa. Kaukolämpö tuotetaan hajautetusti ja useita energialähteitä hyödyntäen aina siellä, missä se on kustannusten kannalta järkevintä. Alla olevassa taulukossa on esitetty energian keskihinta ja kokonaiskeskihinta vuodesta 2017 lähtien. 

€/MWh, alv 24%

  Energian keskihinta Kokonaiskeskihinta
2017 54 72
2018 61 80
2019 63 85
2020 58 83
2021 ennuste 67 88

 

Katso kauden hinta

 

Käyttöveden lämmityksen hinta

Kaukolämpölaskusta löytyy toteutunut energiankulutus, jossa veden lämmitykseen kuluvaa energiaa ei ole eroteltu. Voit kuitenkin laskea lämmitetyn käyttöveden hinnan.

Kerro kulutetut vesikuutiot veden lämmittämisen keskihinnalla, joka on Helenin vuoden 2020 kaukolämmön hinnastoon perustuen 2,89 €/m3. Saatu arvo tulee kertoa vielä 0,4:llä, sillä keskimääräinen lämpimän veden osuus kaikesta käyttöveden kulutuksesta on noin 40 %. Saatu hinta sisältää alv. 24 %.

Kiinteistöön voidaan asentaa mittaus lämpimälle käyttövedelle, jolloin lämpimän käyttöveden kustannuksista saadaan tarkka mittaustieto.

Lämmitystavan vaihto rivitalossa

Lämmitystavan vaihto

Porslahdessa sijaitseva rivitaloyhtiö vaihtoi lämmitystapaa ohjatusta yösähköstä kaukolämpöön ja saavutti merkittäviä säästöjä. Lisäksi taloyhtiö sai käyttöönsä suuret vapaa-ajan tilat, kun tiloissa aikaisemmin sijainnut lämmityskattila purettiin.

5 680-kuutioisen 11 asunnon rivitalon 200 MWh:n energiankulutuksella vuotuinen lämmityskustannus on noin 15 200 euroa (alv. 0%), joka koostuu noin 10 400 euron energiamaksusta sekä noin 4 800 euron vesivirtamaksusta.

Kokonaiskustannus

  • Liittymisen kertamaksu 12 500 €
  • Vämmityskustannukset 15 200 €/vuosi
  • Lämmönjakolaitteiden hankintakustannus ja lämmityskattilan poisto (alv. 0%)

Pyydä tarjous

Dokumentit

Kiinteistön koko vaikuttaa merkittävästi hintaan, niin liittyessä kuin käytön aikana. Asiakkaanamme pääset seuraamaan kiinteistösi toteutunutta kulutusta palvelustamme, sekä saat hyvissä ajoin ennakkoarvion tulevan vuoden kuluista. 

Tutustu myös lämmön hintatermeihin. Löydät sivulta energiamaksu- ja vesivirtamaksukäsitteiden merkitykset.

Katso myös


Kaukolämpö taloyhtiössä

Kaukolämpö on luotettava lämmitysmuoto niin uusiin kuin vanhoihin kiinteistöihin. Voit valita myös uusiutuvilla energialähteillä tuotetun Uusiutuvan kaukolämmön.


Taloyhtiön liittäminen kaukolämpöön

Lämmitystapaa vaihtavan rakennuksen liittäminen kaukolämpöön.


Tekninen suunnittelu

Olemme koonneet erilaisia ohjeita kaukolämpöön liittyvien töiden suunnittelun ja toteutuksen tueksi.

Jaa: