Sähköautojen lataus taloyhtiössä

Sähkö on liikenteen tulevaisuus. Tarjoamme taloyhtiöille helpon ja turvallisen ratkaisun sähköautojen lataamiseen aina suunnittelusta asennukseen ja ylläpitoon. Tutustu vaihtoehtoihin ja lataa alta opas, josta löydät hyödyllistä tietoa hankinnan tueksi.

Tutustu ja tilaaLataa opas

sähköautonlataus_taloyhtiöt_hankinnanvaiheet_781x414.jpg

Kattavimmat ratkaisut täyssähkö- ja hybridiautojen lataamiseen taloyhtiössä

Tarjoamme taloyhtiöiden tarpeisiin sopivia ratkaisuja aina yhdestä latauspisteestä kaikkien autopaikkojen sähköistämiseen. Asiantuntijamme kartoittavat kohteen sekä asiakastarpeen ja tekevät ehdotuksen sopivasta ratkaisusta.

Toimittamamme latausratkaisut täyttävät kansalliset sähköturvallisuusvaatimukset. Hoidamme latauspisteiden asennuksen turvallisesti ja huolehdimme latauspalvelun käyttöönotosta sekä ylläpidosta. Toimitamme latausratkaisuja kaikkialle Suomeen.

Helen tarjoaa latauspisteratkaisut myös yrityksille.

Latauslaitteen hankinnan vaiheet

Selvitä sopivin ratkaisu ja pyydä tarjous
Selvitä sopivin ratkaisu taloyhtiöllenne Latauspistelaskurin avulla ja pyydä meiltä tarjous.

Kartoitus
Selvitämme kiinteistön valmiuden sähköauton latauspisteiden asentamiseen etäkatselmuksella.

Latauspisteen tilaus
Taloyhtiö tekee tilauksen kartoituksesta saatujen tietojen mukaan.

Asennus ja käyttöönotto
Hoidamme latauspisteiden asennuksen ja käyttöönoton turvallisesti ja vaatimusten mukaisesti.

Sähköauton lataus ja käyttö
Kun latauspiste on asennettu, palvelu laskuttaa suoraan sähköauton lataajaa – taloyhtiölle tai isännöitsijälle ei koidu lisävaivaa.

 

Laske hinta-arvio latausratkaisulle

Syöttämällä taustatiedot alla oleviin kenttiin saat suosituksen ja hinta-arvion latausratkaisuista. Arvion jälkeen voit pyytää tarkemman tarjouksen kokonaisuudesta. Huomioithan, että tällä hetkellä minimimäärä uudelle tilaukselle on 5 latausvalmiutta ja 1 latauspiste.

Näytä suositus

Älykästä latausta - ilman isoja investointeja

Älykkäät latauspisteet laskuttavat vaivattomasti suoraan asiakasta käytön mukaan. Älykäs kuormanhallinta mahdollistaa lataustehon tasapuolisen jakautumisen kun ladataan useampaa autoa samanaikaisesti.

Asumisen ja rahoituksen kehittämiskeskus ARA myöntää avustusta sähköautojen latauspisteiden edellyttämiin kiinteistöjen sähköjärjestelmiin kohdistuviin muutoksiin. Avustuksen määrä on 35 % ja sitä voivat hakea taloyhtiöt, vuokrataloyhteisöt ja niiden omistamat pysäköintiyhtiöt.

Vuonna 2022 avustuksen määrää laskettaessa huomioidaan kustannuksia enintään 4 000 euroa latausvalmiutta kohden. Edellytyksenä avustukselle on, että taloyhtiö rakentaa valmiuden vähintään viidelle latauspisteelle. Avustusta voi saada myös latauslaitteiden hankintaan, jolloin latauslaitteessa tulee olla tyypin 2 pistorasia ja siitä on tarvittaessa voitava käyttää vähintään 11 kW:n lataustehoa.

"Sähköautoilu on fiksu valinta. Meidänkin taloyhtiössämme moni on harkinnut siirtymistä siihen. Yhtiökokouksessa teimme yksimielisen päätöksen yhteiskäyttöisen latauslaitteen hankkinasta. Tämä on taloyhtiön budjetissa suhteellisen pieni menoerä. Sähköauton latausmahdollisuus on myyntivaltti, kun sähköautoileva asunnonostaja harkitsee asunnon hankkimista taloyhtiössämme."

-Bostads Ab Museigatan 3:n hallituksen puheenjohtaja Pekko Ahoniemi

Usein kysyttyä sähköauton latauspisteen hankinnasta taloyhtiöön

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Aluksi kartoitetaan etäkatselmuksen avulla, mikä on nykyinen taloyhtiön sähköpääkeskuksen kapasiteetti ja kuinka moneen latauslaitteeseen nykyinen kapasiteetti riittää. Tämän jälkeen taloyhtiö voi lähteä edistämään laitetilausta kartoituksesta saatujen tietojen perusteella.

Keskinopeilla latauslaitteilla latausaika on noin 4-8 tuntia. Keskinopeat latauslaitteet soveltuvat hyvin juuri kiinteistölataukseen. Latausaika riippuu auton sisäisestä laturista, automallista ja onko kyseessä täyssähkö- vai hybridiauto.

Helenin älykäs latauspalvelu tunnistaa lataajan ja laskuttaa toteutuneet lataustapahtumat lataajan maksukortilta. Taloyhtiö latauslaitteen omistajana määrittää hinnan lataukselle ja lataustulot tuloutetaan automaattisesti latauspisteen omistajalle.

Lataajan tulee rekisteröityä Helen Lataus -palvelun käyttäjäksi. Rekisteröitymisen jälkeen taloyhtiö antaa lataajalle käyttöoikeuden taloyhtiön latauspisteille. Käyttöoikeus annetaan palvelun hallintapaneelissa sille sähköpostiosoitteelle, jolla lataaja on rekisteröitynyt Helen Lataukseen.

Rekisteröityessään Helen Lataukseen lataaja voi tilata itselleen RFID-tunnisteet, joilla hän aloittaa latauksen latauspisteellä. Latauksen voi aloittaa myös kirjautumalla Helen Latauksen tunnuksilla Virran mobiilisovellukseen.

Kustannukset vaihtelevat paljon kohteittain. Isoimmat kulut syntyvät yleensä perussähköinfran rakentamisesta. Siksi liikkeelle kannattaa lähteä tilaamalla etäkatselmus, joka selvittää kiinteistön kapasiteetin sähköautojen latauspisteiden asentamiseen. Usein kustannukset jaetaan taloyhtiön osakkaiden kesken, mutta on tärkeää huomioida, että autopaikkojen hallinta vaikuttaa päätöksentekomenettelyyn ja kustannusten jakamiseen. Autopaikka on joko yhtiön tai osakkaan hallinnassa: asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestys on tässä ratkaiseva.

Lämmitystolpasta lataaminen ei ole suositeltavaa, eikä lämmitystolppia ole suunniteltu jatkuvaan lataukseen. Kiinteistöliitto ja Isännöintiliitto eivät suosittele lataamista lämmitystolpasta.

Helenin lataushallintapalvelu mahdollistaa älykkään kuormanhallinnan. Tämä tarkoittaa, että Helenin latauslaitteet jakavat lataustehon automaattisesti siten, että teho jakautuu tasaisesti kaikille, kuitenkaan kuormittamatta liikaa taloyhtiön sähköpääkeskusta.

Helen latauspalveluun liitetyt latauslaitteet ovat etävalvonnassa ja vikatilanteissa käyttäjä voi ottaa yhteyttä suoraan Heleniin. Isännöitsijän tai taloyhtiön ei tarvitse varautua latauspisteiden asennukseen lisäresurssein.

Taloyhtiöissä on tärkeää miettiä, investoivatko he ratkaisuun, joka vastaa myös tulevaisuuden tarpeisiin. Latausjärjestelmän olisi siis hyvä olla laajennettava, jotta se voi ottaa huomioon kasvavan lataustarpeen sähköautojen määrän monikertaistuessa.

Meiltä saat helposti kaikki lataukseen liittyvät palvelut kartoituksesta ja suunnittelusta aina asennukseen ja ylläpitoon saakka. Meillä on pitkä kokemus sähköisen liikenteen kehittämisestä ja teemme jatkuvaa tutkimus- ja kehitystyötä sähköautojen latausratkaisujen parissa.

Kiinnostuitko?

Selvitä taloyhtiöönne sopivin ratkaisu ja jätä yhteydenottopyyntö.

Tutustu ja tilaa