Sähköautoa ladataan Helenin latauspisteeltä

Sähköautojen latauspisteet

Liikenne sähköistyy, samoin autopaikat. Tarjoamme taloyhtiöille helpon ja turvallisen ratkaisun sähköautojen lataamiseen suunnittelusta asennukseen ja ylläpitoon.

Ota yhteyttä

Kattavimmat ratkaisut täyssähkö- ja hybridiautojen lataamiseen taloyhtiössä

Sähköautoa ladataan taloyhtiön latauspisteellä

Turvallinen ja helppo sähköauton lataus

Tarjoamme taloyhtiöiden tarpeisiin sopivia ratkaisuja aina yhdestä latauspisteestä kaikkien autopaikkojen sähköistämiseen. Asiantuntijamme kartoittavat kohteen sekä asiakastarpeen ja tekevät ehdotuksen sopivasta ratkaisusta.

Toimittamamme latausratkaisut täyttävät kansalliset sähköturvallisuusvaatimukset. Hoidamme latauspisteiden asennuksen turvallisesti ja huolehdimme latauspalvelun käyttöönotosta sekä ylläpidosta. Toimitamme latausratkaisuja kaikkialle Suomeen.

Sähköauto latauksessa taloyhtiön parkkihallissa

Älykästä latausta - ilman isoja investointeja

Älykkäät latauspisteet laskuttavat vaivattomasti suoraan asiakasta käytön mukaan. Älykäs kuormanhallinta mahdollistaa lataustehon tasapuolisen jakautumisen kun ladataan useampaa autoa samanaikaisesti.

Asumisen ja rahoituksen kehittämiskeskus ARA myöntää avustusta sähköautojen latauspisteiden edellyttämiin kiinteistöjen sähköjärjestelmiin kohdistuviin muutoksiin. Avustuksen määrä on 45 % ja sitä voivat hakea taloyhtiöt, vuokrataloyhteisöt ja niiden omistamat pysäköintiyhtiöt. Avustuksen voi saada 55 % suuruisena, jos vähintään puolella avustuksella toteutettavista latauspisteistä voi ladata vähintään 11 kW:n teholla.

Ota yhteyttä ja kysy lisää avustuksesta

Sähköauton latausta joka lähtöön

Asutko omakotitalossa tai mietitkö sähköauton latauspisteiden hankintaa yritykseesi. Helen tarjoaa myös näihin tilanteisiin helpot ja tehokkaat latausratkaisut.

Omakotitalojen latausratkaisut

Helen Lataus -verkosto

Monipuolisin valikoima sähköautojen latauslaitteita

Tarjoamme suomalaisiin olosuhteisiin sopivia latauslaitteita, joissa on turvallinen sähkönkatkaisu. Laitevalikoimastamme löytyy sopivia laitteita vastaamaan asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin. Valikoimaamme kuuluu latauslaitteita niin täyssähkö- kuin hybridiautoille. Suurin osa sähköautoista ladataan kotona ja yleensä yöaikaan. Tähän tarpeeseen sopii hyvin keskinopea latausteho.

Hybridi- ja täyssähköauton lataus

Valikoimaamme kuuluu useita älykkäitä ja kestäviä vaihtoehtoja hybridi- ja täyssähköautojen lataamiseen: ICU Eve mini, ICU Eve ja Ensto Chago Pro.

 • Latausaika noin 4-8 tuntia
 • Latausteho on 3,7 kW - 22 kW
 • Type 2 -latauspistoke

Sähköauton ja hybridin lataus

Peruslatauslaite

Hyvä valinta pientaloyhtiölle. Lataukseen käytetyn sähkön kulutuksen seuranta tapahtuu manuaalisesti laitteessa olevan energiamittarin avulla.

 • Toimitusaika 2vk
 • Latausteho 3,7 kW
 • Type 2 -latauspistoke tai type 2 -latauskaapeli

Lataa esite

Esiteestä löydät kaikki tärkeimmät tiedot sähköautojen latauspisteiden hankinnasta taloyhtiöön.

Lataa esite (pdf)

Sähköauton latauspisteen hankinnan vaiheet

 1. Kartoitus
  Selvitämme kiinteistön valmiuden sähköauton latauspisteiden asentamiseen etäkatselmuksella.
 2. Latauspisteen tilaus
  Taloyhtiö tekee tilauksen kartoituksesta saatujen tietojen mukaan.
 3. Asennus ja käyttöönotto
  Hoidamme latauspisteiden asennuksen ja käyttöönoton turvallisesti ja vaatimusten mukaisesti.
 4. Sähköauton lataus
  Kun latauspiste on asennettu, palvelu laskuttaa suoraan sähköauton lataajaa – taloyhtiölle tai isännöitsijälle ei koidu lisävaivaa.

Ota yhteyttä

Usein kysyttyä sähköauton latauspisteen hankinnasta taloyhtiöön

Aluksi kartoitetaan etäkatselmuksen  avulla, mikä on nykyinen taloyhtiön sähköpääkeskuksen kapasiteetti ja kuinka moneen latauslaitteeseen nykyinen kapasiteetti riittää. Tämän jälkeen taloyhtiö voi lähteä edistämään laitetilausta kartoituksesta saatujen tietojen perusteella.

Keskinopeilla latauslaitteilla latausaika on noin 4-8 tuntia. Keskinopeat latauslaitteet soveltuvat hyvin juuri kiinteistölataukseen. Latausaika riippuu auton sisäisestä laturista, automallista ja onko kyseessä täyssähkö- vai hybridiauto.

Helenin älykäs latauspalvelu tunnistaa lataajan ja laskuttaa toteutuneet lataustapahtumat lataajan maksukortilta. Taloyhtiö latauslaitteen omistajana määrittää hinnan lataukselle ja lataustulot tuloutetaan automaattisesti latauspisteen omistajalle.

Lataajan tulee rekisteröityä Helen Lataus -palvelun käyttäjäksi osoitteessa https://rekisteroidy.lataus.helen.fi/register. Rekisteröitymisen jälkeen taloyhtiö antaa lataajalle käyttöoikeuden taloyhtiön latauspisteille. Käyttöoikeus annetaan palvelun hallintapaneelissa sille sähköpostiosoitteelle, jolla lataaja on rekisteröitynyt Helen Lataukseen.

Rekisteröityessään Helen Lataukseen lataaja voi tilata itselleen RFID-tunnisteet, joilla hän aloittaa latauksen latauspisteellä. Latauksen voi aloittaa myös kirjautumalla Helen Latauksen tunnuksilla Virran mobiilisovellukseen.

Kustannukset vaihtelevat paljon kohteittain. Isoimmat kulut syntyvät yleensä perussähköinfran rakentamisesta. Siksi liikkeelle kannattaa lähteä tilaamalla etäkatselmus, joka selvittää kiinteistön kapasiteetin sähköautojen latauspisteiden asentamiseen. Usein kustannukset jaetaan taloyhtiön osakkaiden kesken, mutta on tärkeää huomioida, että autopaikkojen hallinta vaikuttaa päätöksentekomenettelyyn ja kustannusten jakamiseen. Autopaikka on joko yhtiön tai osakkaan hallinnassa: asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestys on tässä ratkaiseva.

Lämmitystolpasta lataaminen ei ole suositeltavaa, eikä lämmitystolppia ole suunniteltu jatkuvaan lataukseen. Kiinteistöliitto ja Isännöintiliitto eivät suosittele lataamista lämmitystolpasta.

Helenin lataushallintapalvelu mahdollistaa älykkään kuormanhallinnan. Tämä tarkoittaa, että Helenin latauslaitteet jakavat lataustehon automaattisesti siten, että teho jakautuu tasaisesti kaikille, kuitenkaan kuormittamatta liikaa taloyhtiön sähköpääkeskusta.

Helen latauspalveluun liitetyt latauslaitteet ovat etävalvonnassa ja vikatilanteissa käyttäjä voi ottaa yhteyttä suoraan Heleniin. Isännöitsijän tai taloyhtiön ei tarvitse varautua latauspisteiden asennukseen lisäresurssein.

Taloyhtiöissä on tärkeää miettiä, investoivatko he ratkaisuun, joka vastaa myös tulevaisuuden tarpeisiin. Latausjärjestelmän olisi siis hyvä olla laajennettava, jotta se voi ottaa huomioon kasvavan lataustarpeen sähköautojen määrän monikertaistuessa.

Meiltä saat helposti kaikki lataukseen liittyvät palvelut kartoituksesta ja suunnittelusta aina asennukseen ja ylläpitoon saakka. Meillä on pitkä kokemus sähköisen liikenteen kehittämisestä ja teemme jatkuvaa tutkimus- ja kehitystyötä sähköautojen latausratkaisujen parissa.

Katso myös


Yhteinen sähköauton latauspiste taloyhtiöön

Yhteisen latauspisteen hankinta on helpoin tapa tuoda sähköautojen latauspiste taloyhtiöön.


Selvitä sähköautojen latauspisteiden tarve taloyhtiössä

Maksuttoman kyselytyökalun avulla selvität taloyhtiösi nykyiset ja tulevat sähköautojen lataustarpeet.


Tarkista taloyhtiösi valmius sähköauton latauspisteille

Etäkatselmus on vaivaton tapa selvittää kiinteistön kapasiteetti sähköautojen latauspisteiden asentamiseen.

Jaa: