Sähköautojen lataus taloyhtiössä

Sähkö on liikenteen tulevaisuus. Tarjoamme taloyhtiöille helpon ja turvallisen ratkaisun sähköautojen lataamiseen aina suunnittelusta asennukseen ja ylläpitoon. 

Ota yhteyttä

sähköautonlataus_taloyhtiöt_hankinnanvaiheet_781x414.jpg

Kattavimmat ratkaisut täyssähkö- ja hybridiautojen lataamiseen taloyhtiössä

Tarjoamme taloyhtiöiden tarpeisiin sopivia ratkaisuja autopaikkojen sähköistämiseen. Huomioithan, että tällä hetkellä minimimäärä uudelle tilaukselle on 10 latausvalmiutta ja 1 latauspiste. Asiantuntijamme kartoittavat kohteen sekä asiakastarpeen ja tekevät ehdotuksen sopivasta ratkaisusta.

Toimittamamme latausratkaisut täyttävät kansalliset sähköturvallisuusvaatimukset. Hoidamme latauspisteiden asennuksen turvallisesti ja huolehdimme latauspalvelun käyttöönotosta sekä ylläpidosta. 

Helen tarjoaa latauspisteratkaisuja myös pääkaupunkiseudun yrityksille.

Latauslaitteen hankinnan vaiheet

Pyydä tarjous
Selvitä taloyhtiönne toiveet  latauspisteiden hankintaan ja pyydä meiltä tarjous.

Kartoitus
Selvitämme kiinteistön valmiuden sähköauton latauspisteiden asentamiseen.

Latauspisteen tilaus
Taloyhtiö tekee tilauksen kartoituksesta saatujen tietojen mukaan.

Asennus ja käyttöönotto
Hoidamme latauspisteiden asennuksen ja käyttöönoton turvallisesti ja vaatimusten mukaisesti.

Sähköauton lataus ja käyttö
Kun latauspiste on asennettu, palvelu laskuttaa suoraan sähköauton lataajaa – taloyhtiölle tai isännöitsijälle ei koidu lisävaivaa.

 

Helen Kiinteistölataus

Kun taloyhtiössäsi on jo käytössä Helenin latauspisteet, on seuraava vaihe rekisteröityminen Helen Kiinteistölataus -asiakkaiksi.

Rekisteröidy

Usein kysyttyä sähköauton latauspisteen hankinnasta taloyhtiöön

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Kartoitamme aluksi, mikä on nykyinen taloyhtiön sähköpääkeskuksen kapasiteetti ja kuinka moneen latauslaitteeseen nykyinen kapasiteetti riittää. Tämän jälkeen taloyhtiö voi lähteä edistämään laitetilausta kartoituksesta saatujen tietojen perusteella.

Keskinopeilla latauslaitteilla latausaika on noin 4-8 tuntia. Keskinopeat latauslaitteet soveltuvat hyvin juuri kiinteistölataukseen. Latausaika riippuu auton sisäisestä laturista, automallista ja onko kyseessä täyssähkö- vai hybridiauto.

Helenin älykäs latauspalvelu tunnistaa lataajan ja laskuttaa toteutuneet lataustapahtumat lataajan maksukortilta. Taloyhtiö latauslaitteen omistajana määrittää hinnan lataukselle ja lataustulot tuloutetaan automaattisesti latauspisteen omistajalle.

Lataajan tulee rekisteröityä Helen Kiinteistölataus -palvelun käyttäjäksi. Rekisteröitymisen jälkeen taloyhtiö antaa lataajalle käyttöoikeuden taloyhtiön latauspisteille. Käyttöoikeus annetaan palvelun hallintapaneelissa sille sähköpostiosoitteelle, jolla lataaja on rekisteröitynyt Helen Kiinteistölataukseen.

Rekisteröityessään Helen Kiinteistölataukseen lataaja voi tilata itselleen RFID-tunnisteet, joilla hän aloittaa latauksen latauspisteellä. Latauksen voi aloittaa myös kirjautumalla Helen Kiinteistölatauksen tunnuksilla Virran mobiilisovellukseen.

Kustannukset vaihtelevat paljon kohteittain. Isoimmat kulut syntyvät yleensä perussähköinfran rakentamisesta. Siksi aluksi kannattaa selvittää kiinteistön kapasiteetti sähköautojen latauspisteiden asentamiseen. Usein kustannukset jaetaan taloyhtiön osakkaiden kesken, mutta on tärkeää huomioida, että autopaikkojen hallinta vaikuttaa päätöksentekomenettelyyn ja kustannusten jakamiseen. Autopaikka on joko yhtiön tai osakkaan hallinnassa: asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestys on tässä ratkaiseva.

Lämmitystolpasta lataaminen ei ole suositeltavaa, eikä lämmitystolppia ole suunniteltu jatkuvaan lataukseen. Kiinteistöliitto ja Isännöintiliitto eivät suosittele lataamista lämmitystolpasta.

Helenin lataushallintapalvelu mahdollistaa älykkään kuormanhallinnan. Tämä tarkoittaa, että Helenin latauslaitteet jakavat lataustehon automaattisesti siten, että teho jakautuu tasaisesti kaikille, kuitenkaan kuormittamatta liikaa taloyhtiön sähköpääkeskusta.

Helen latauspalveluun liitetyt latauslaitteet ovat etävalvonnassa ja vikatilanteissa käyttäjä voi ottaa yhteyttä suoraan Heleniin. Isännöitsijän tai taloyhtiön ei tarvitse varautua latauspisteiden asennukseen lisäresurssein.

Taloyhtiöissä on tärkeää miettiä, investoivatko he ratkaisuun, joka vastaa myös tulevaisuuden tarpeisiin. Latausjärjestelmän olisi siis hyvä olla laajennettava, jotta se voi ottaa huomioon kasvavan lataustarpeen sähköautojen määrän monikertaistuessa.

Meiltä saat helposti kaikki lataukseen liittyvät palvelut kartoituksesta ja suunnittelusta aina asennukseen ja ylläpitoon saakka. Meillä on pitkä kokemus sähköisen liikenteen kehittämisestä ja teemme jatkuvaa tutkimus- ja kehitystyötä sähköautojen latausratkaisujen parissa.

"Sähköautoilu on fiksu valinta. Meidänkin taloyhtiössämme moni on harkinnut siirtymistä siihen. Yhtiökokouksessa teimme yksimielisen päätöksen yhteiskäyttöisen latauslaitteen hankkinasta. Tämä on taloyhtiön budjetissa suhteellisen pieni menoerä. Sähköauton latausmahdollisuus on myyntivaltti, kun sähköautoileva asunnonostaja harkitsee asunnon hankkimista taloyhtiössämme."

-Bostads Ab Museigatan 3:n hallituksen puheenjohtaja Pekko Ahoniemi

Kiinnostuitko?

Tarjoamme tällä hetkellä älykkäitä 11 kW tai 22 kW latausratkaisuja yli 10 autopaikan kohteisiin pääkaupunkiseudulla.

Ota yhteyttä