Aurinkoenergialla taloyhtiöön puhdasta säästöä

Edullista ja ympäristöystävällistä sähköä omasta takaa? Aurinkovoimalan avulla se on paitsi mahdollista, nyt myös entistä kannattavampaa taloudellisesti.

Helenin aurinkovoimala kannattaa nyt entistäkin enemmän

Oma aurinkovoimala tuo taloyhtiölle merkittäviä säästöjä, pienentää hiilijalanjälkeä ja nostaa taloyhtiön arvoa. Tiesithän, että taloyhtiö saa jakaa tuottamaansa aurinkosähköä myös asuntojen käyttöön? Lähde luotettavan kumppanin matkaan, joka tarjoaa sinun käyttöösi oman 100-vuotisen kokemuksensa voimaloiden rakentamisesta. Tarjoamme taloyhtiöille alle 50 kWp aurinkopaneeliratkaisuja, joiden asennus onnistuu kauttamme alle kolmikerroksisiin kiinteistöihin, esimerkiksi rivitaloyhtiöihin, paritaloihin tai pienkerrostaloihin. 

Perhe auringossa taloyhtiön pihalla

Merkittäviä kustannussäästöjä

Aurinkoenergia tuottaa merkittäviä kustannussäästöjä. Kun taloyhtiöllä on oma aurinkovoimala, sähköverkosta ostettavaa sähköä tarvitaan vähemmän. Konkreettinen säästö syntyy sähkö-, sähkönsiirto- sekä verokulujen pienentyessä.

Kiinteistön lisäksi aurinkovoimalan tuottamaa sähköä voidaan jakaa myös asuntojen käyttöön. Se onnistuu helposti hyvityslaskennan avulla. Näin säästöä syntyy suoraan sekä taloyhtiölle että asukkaille.

Taloyhtiön pihalla suunnitellaan aurinkopaneelien asennusta

Huomattavia hyötyjä ympäristölle

Aurinkovoimalan avulla taloyhtiö ja sen asukkaat osallistuvat konkreettisesti ilmastotalkoisiin vähentämällä fossiilisten polttoaineiden käyttöä. Esimerkiksi 50 aurinkopaneelin aurinkovoimala vähentää jo n. 2 600 kg CO2-päästöjä joka vuosi. Määrä vastaa yli 90 000 kilometrin ajoa sähköautolla joka ikinen vuosi.

Oma aurinkovoimala nostaa taloyhtiön ekologisten edelläkävijöiden joukkoon ja lisää taloyhtiön arvostusta. Heleniltä saatte samalla myös muut ilmastolle ystävälliset tuotteet, kuten sähköautojen lataustolpat ja vihreämmän sähkön sekä lämmityksen.

Helen asentaa aurinkopaneeleja taloyhtiön katolle

Lisää arvoa kiinteistölle - helposti

Aurinkovoimala kasvattaa kiinteistön arvoa ja vähentää sen jäähdytystarpeita. Aurinkovoimalan ansiosta lämpösäteily jää aurinkopaneeleihin, jolloin se ei pääse yhtä merkittävästi kulkeutumaan kiinteistön rakenteisiin. Aurinkopaneeleilla voidaan myös suojata kattoa kulutukselta ja pidentää sen teknistä käyttöikää.

Lisäksi oman aurinkovoimalan hankkiminen on helppoa. Heleniltä taloyhtiösi saa kaiken tarvittavan alkukartoituksesta järjestelmän asennukseen ja käyttöönottoon avaimet käteen -palveluna. Olemme taloyhtiönne tukena koko aurinkovoimalan elinkaaren ajan.

Kolme syytä valita aurinkovoimala Heleniltä

  1. Kokenut ja luotettava energia-asiantuntija
    Olemme rakentaneet erilaisia voimalaitoksia yli 100 vuoden ajan. Osaamme suunnitella kustannustehokkaan, juuri teidän taloyhtiönne tarpeisiin mitoitetun aurinkovoimalan. Käytämme aina laadukkaita komponentteja, mikä takaa voimalan toimivuuden ja kestävyyden koko sen elinkaaren ajaksi.
  2. Yhdeltä toimijalta kaikki mitä tarvitsette
    Tarjoamme kokonaisvaltaisen ratkaisun, joka sisältää kaiken alkukartoituksesta järjestelmän asennukseen ja käyttöönottoon sekä halutessanne jatkuvaan ylläpitoon asti. Toimituksiimme kuuluu lisäksi sähkösopimukset, ylijäämätuotannon myyntisopimus sekä hyvityslaskenta.
  3. Laadukas ja turvallinen lopputulos
    Alan pioneerinä olemme kehittäneet uusia tuotteita ja palveluita ja rakentaneet useita Suomen suurimpia aurinkovoimaloita ympäri maan. Laatumme ja kokemuksemme on vertaansa vailla. Olemme tehneet vuosia yhteistyötä myös pelastusviranomaisten kanssa, ja voimme taata aurinkovoimalanne turvallisuuden.

Tutustu aurinkovoimalan turvallisuusoppaaseen (pdf)

Vain muutama askel omaan aurinkovoimalaan

Ota asia puheeksi hallituksen kanssa
Ehdota hallitukselle aurinkopaneelien hankintaa.

Pyydä tarjous
Asiantuntijamme suunnittelevat juuri teidän taloyhtiön tarpeisiin mitoitetun, kustannustehokkaimman voimalan.

Päätöksen tekeminen
Useimmissa taloyhtiöissä päätös järjestelmän hankinnasta tehdään yhtiökokouksessa.

Katselmus
Asiantuntijamme suorittavat katselmuksen kiinteistöstä ennen asennuksen aloittamista. 

Asennus ja käyttöönotto
Luotettavat kumppanimme toimittavat ja asentavat aurinkosähköjärjestelmän kiinteistöönne katselmuksen jälkeen. He myös opastavat järjestelmän käyttöön ja toimivat tukena käytön aikana. 

Hyvityslaskenta ja energiakumppanuus
Lopuksi aurinkovoimalasta ilmoitetaan paikalliselle jakeluverkkoyhtiölle, jotta hyvityslaskenta saadaan käyttöön. Olemme läsnä koko aurinkosähköjärjestelmän elinkaaren ajan auttamalla energia-asioihin liittyvissä kysymyksissä. 

Ota yhteyttä

Usein kysyttyä aurinkopaneelien hankinnasta taloyhtiöön

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Taloyhtiöt voivat tuottaa suuren osan kiinteistösähköstä aurinkopaneeleilla. Kiinteistösähköä käytetään asuntojen ulkopuoliseen kulutukseen, esimerkiksi hisseihin, rappukäytävien ja pihan valaistukseen, pyykkitupaan ja sähköautojen lataukseen. Vuoden 2021 vaihteessa voimaan tulleen lain asetusmuutoksen myötä, taloyhtiön aurinkosähköä voidaan käyttää kannattavasti myös asunnoissa. Mikäli taloyhtiössäsi ei vielä ole aurinkovoimalaa ja haluat hyödyntää aurinkosähköä asunnossasi, suosittelemme tutustumaan Helenin vuokrattaviin nimikkopaneeleihin.

Voit ehdottaa aurinkosähköjärjestelmän hankintaa taloyhtiösi hallitukselle. Ehdotettuasi aurinkosähköjärjestelmän hankintaa taloyhtiösi hallitukselle, tulee useimmissa tapauksissa lopullinen hyväksyntä tehdä yhtiökokouksessa. Joidenkin taloyhtiöiden yhtiöjärjestys kuitenkin sallii hankkinnasta päättämisen taloyhtiön hallituksessa. 

Aurinkopaneelit tarvitsevat vain valoa toimiakseen, joten ne tuottavat energiaa myös pilvisellä säällä ja viileässä kelissä. Aurinkoenergian tuotanto on Suomessa kuitenkin talvisin hyvin pientä, sillä aurinkopaneelit ovat lumen peitossa osan talvesta, eikä tällöin auringon valo pääse aurinkopaneelien pinnalle. Huomioimme tämän aina aurinkovoimalan vuosituotantoa arvioidessamme. Silloin kun aurinkoenergiaa ei synny, sähköä ostetaan normaalisti sähköverkosta. 

Aurinkovoimalan tuottama sähköenergia ohjataan ensin kiinteistösähköön. ​Tämän jälkeen ylijäävä aurinkosähkö jaetaan hyvityslaskentapalveluun liitetyille asukkaille.

Ei tarvitse. Hyvityslaskentapalveluun voi osallistua kaikki tai vain halukkaat asukkaat. ​

Kullekin asukkaalle jaetaan tunneittain hyvitysosuutensa mukainen osa tuotetusta energiasta. Hyvitysosuus vähennetään tunneittain mitatusta asukkaan sähkönkäytöstä. Mikäli tämän jälkeen energiaa vielä jää, siirtyy ylijäävätuotanto verkkoyhtiön sähköverkkoon ja taloyhtiö saa sähkönmyyjältään korvauksen verkkoon myydystä sähköstä.

Esimerkkikohteessa 10 kW aurinkovoimalan tuotannosta saatiin hyödynnettyä noin 40% ilman hyvityslaskentaa. Hyvityslaskennan avulla aurinkovoimalan tuotannosta saatiin hyödynnettyä yhteensä jopa 99,6%. Palvelun tuoma rahallinen säästö oli esimerkkikohteessa vuosittain yli 600 euroa (13c/kWh).

Vuoden 2021 alusta tuli voimaan lakimuutos, joka mahdollisti sähkön pientuotannon netotuksen, kiinteistön sisäisen energiayhteisön perustamisen ja hyvityslaskentapalvelun. Vuoden 2022 loppuun asti näiden saatavuus vaihteli jakeluverkkoyhtiöittäin, mutta vuoden 2023 alusta lähtien ne ovat tarjolla kaikkialla Suomessa sähkön vähittäismarkkinoiden keskitetyn tiedonvaihdonjärjestelmän (datahub) palveluina.