Toimintamme

Helen Oy:n energiantuotanto on palkittu maailman tehokkaimpana. Tavoitteemme on saavuttaa sataprosenttinen hiilineutraalius. Meillä on yli 550 000 asiakasta eri puolilla Suomea. Liiketoimintamme koostuu pääasiassa sähkön, kaukolämmön ja -jäähdytyksen tuotannosta sekä energian jakelusta ja myynnistä. Tutustu Helenin vuosikertomukseen ja historiaan.

Kaukojäähdytys

Tuotamme, jakelemme ja myymme kaukojäähdytystä. Kaukojäähdytys on osa järjestelmää, jossa hukkalämmöt kerätään talteen, jatkojalostetaan ja toimitetaan takaisin hyötykäyttöön. Kaukojäähdytystä varastoidaan mm. sata metriä Espan alapuolella.  

Lue lisää

kaukojaahdytys.jpg

Kaukolämmitys

Kaukolämpö on yleisin ja suosituin lämmitysmuoto Helsingissä. Sen osuus on yli 90 prosenttia pääkaupungin lämmityksestä. Tuotamme kaukolämpöä yhteistuotannolla Helsingin voimalaitoksissa ja toimitamme sitä helsinkiläisiin koteihin. 

Lue lisää

Sähkön tuotanto ja myynti

Tuotamme sähköä yhteistuotannolla Helsingin voimalaitoksissa. Ostamme ydinvoimalla, vesivoimalla ja tuulivoimalla tuotettua sähköä sähköpörssistä ja myymme sitä kotitalouksille ja yrityksille.

sahkon-myynti.jpg

sahkon-jakelu.jpg

Sähköliittymät ja jakelu

Helsingin alueen sähköliittymistä ja yli 375 000 asiakkaan sähkön jakelusta vastaa Helen-konserniin kuuluva Helen Sähköverkko Oy. 

Lue lisää Sähköverkon sivuilta