Helen Yritys Fiksu Takuu -sähkö

Puolen vuoden määräaikainen sähkösopimus, joka kannustaa sähkön säästöön ja tarjoaa hintavakautta sekä mahdollisuuden vaikuttaa sähkölaskun loppusummaan sähkönkulutusta ohjaamalla.

Tuote ei ole enää ostettavissa.

Usein kysyttyä

Hintavakautta ja muunneltavuutta

Helen Yritys Fiksu Takuu -sähkö on puolen vuoden määräaikainen sähkösopimus, jonka hinta muodostuu sähkönhinnan perusosasta, joka pienenee tai suurenee riippuen siitä, käytetäänkö sähköä matalan vai korkean hintahetken aikana. Tyypillisesti kulutuksen ohjauksen vaikutus liikkuu +/- 4 c/kWh välillä. Helen Yritys Fiksu Takuu -sähkö antaakin suojaa korkeita sähkön pörssihintoja vastaan, ja voit samalla vaikuttaa sähkölaskun loppusummaan ohjaamalla sähkönkulutusta edullisimmille tunneille.

Kuka voi ostaa tuotteen?

Tuote on saatavilla Helenin toimitusvelvollisuuden* piirissä oleville yritys- ja taloyhtiöasiakkaille. Tarkistamme, että tilaaja on oikeutettu solmimaan Helen Yritys Fiksu Takuu -sähkösopimuksen. Mikäli osoittautuu, että asiakkuusehdot eivät täyty, varaamme mahdollisuuden perua sopimuksen.

(*Toimitusvelvollisuus tarkoittaa Helen Sähköverkon jakelualueella sijaitsevaa käyttöpaikkaa, jonka sähkön vuosikulutus on enintään 100 000 kWh/vuosi tai pääsulake korkeintaan 3 x 63 A.)

Sopimuksen tiedot

  • Kuuden kuukauden määräaikainen sopimus, joka on ostettavissa 2.1.-31.3.2023 aikana
  • Sähkön toimitus alkaa aikaisintaan 16.1.2023 ja viimeistään 15.4.2023 
  • Sähkön perusosan hinta 18,18 c/kWh, ja kiinteä kuukausimaksu 3,22 € / kk (alv. 0 %)
  • Sähkön alkuperä on Suomen tuotantoalkuperäjakauman mukainen
  • Sopimusehdot

Yritys Helen -palvelu apunasi

Kun valitset Helen Yritys Fiksu Takuu -sähkösopimuksen, ota samalla ilmainen Yritys Helen -palvelu käyttöösi. Yritys Helenin avulla seuraat sähkönkulutustasi sekä toteutuneita laskutushintoja, ja saat tiedon hinta- ja sopimusmuutoksista.

Kirjaudu palveluun tästä >>

Helen Yritys Fiksu Takuu -sähkön hinnan muodostuminen

Helen Yritys Fiksu Takuu -sähkösopimuksen hinta muodostuu sähköhinnan perusosasta, käyttövaikutuksesta ja kuukausittaisesta perusmaksusta.

Perusosa on osuus, joka asettaa perustason sähköhinnallesi. Perusosan suuruus on 18,18 c/kWh (alv. 0 %).

Käyttövaikutus pienentää tai kasvattaa perusosan kokoa riippuen siitä, käytätkö sähköä matalan vai korkean hintahetken aikana.

Jos suurin osa sähkönkulutuksestasi osuu niille vuorokauden tunneille, kun sähkön hinta on keskimääräistä korkeampi, perusosan hinta nousee toteutuneen käyttövaikutuksen verran. Jos taas ajoitat sähkönkulutuksesi tunneille, jolloin sähkön hinta on keskimääräistä matalampi, perusosan hinta pienenee toteutuneen käyttövaikutuksen verran.

Sähkönkulutustasi ohjaamalla voit itse vaikuttaa sähkölaskusi suuruuteen hyödyntämällä ne vuorokauden tunnit, jossa hinta on alhaisempi.

Helen Yritys Fiksu Takuu -sähkösopimuksen kiinteä kuukausittainen perusmaksu ei ole riippuvainen sähkönkulutuksesi määrästä. Perusmaksu pysyy muuttumattomana.

Esimerkki käyttövaikutuksen jakaumasta

fiksusahko_yritys_donutsi_fi.png

  45%  Hintaa laskeva kulutus

 25%  Hintaa nostava kulutus

 30%  Neutraali vaikutus        

Perusosa 18,18 c/kWh

Esimerkkilaskelmat käyttövaikutuksesta

Esimerkissä sähkönhinnan perusosa on 18,18 c/kWh. Käyttövaikutus on esimerkissä joko + 4 c/kWh tai - 4 c/kWh.

down.png Minus-72x72.png

Olet käyttänyt sähköä edullisten hintojen aikaan

Käyttövaikutus: - 4 c/kWh
Sähköenergian laskutushinta: 18,18 - 4 = 14,18 c/kWh
+ perusmaksu: €/kk

up.png Plus-72x72.png

Olet käyttänyt sähköä kalliiden hintojen aikaan

Käyttövaikutus: + 4 c/kWh
Sähköenergian laskutushinta: 18,18 + 4 = 22,18 c/kWh
+ perusmaksu: €/kk

Lisätietoa sähkösopimuksesta

Käyttövaikutuksessa on kyse oman kulutuksen tuntihintojen vertaamisesta sähkön pörssihinnan kuukauden keskiarvoon nähden.

Laskukaavana toimii (A-B) / E = c/kWh, joka muodostaa käyttövaikutuksen kyseiselle kuukaudelle.

A = Tuntikohtainen sähkönkulutuksesi (kWh) kerrotaan tuntikohtaisen pörssisähkön hinnalla (c/kWh), jonka jälkeen kaikkien tuntien tulot summataan yhteen. Koska eri tuntien sähkönkulutus ja pörssisähkön tuntihinta vaihtelevat suuresti, laskukaavalla saadaan jokaisen tunnin vaikutus huomioitua.

B = Koko kuukauden sähkönkulutuksesi (kWh) kerrotaan pörssisähkön kuukausikeskiarvolla (c/kWh). Näin saadaan laskettua arvo sähkönkulutuksellesi, jos se mukailisi pörssisähkön kuukausikeskiarvoa.

E = Koko kuukauden sähkönkulutuksesi (kWh)

Kun luvusta A vähennetään luku B, saadaan näkymä siihen, miten olet kuluttanut sähköä suhteessa sähköpörssin kuukausikeskiarvoon. Saatu luku jaetaan koko kuukauden sähkönkulutuksella, josta muodostuu kuluneen kuukauden käyttövaikutus (+/-c/kWh).

Lopullinen arvo on joko negatiivinen, jolloin sähkölaskusi loppusumma pienenee, tai positiivinen, jolloin se kasvattaa sähkölaskusi loppusummaa. Mitä enemmän saat ohjattua kulutusta kuukauden edullisille tunneille, sitä paremmin voit alittaa kuukauden keskiarvon.

Huomioithan, että sähkösopimuksessa sähköenergian laskutushinta ei voi kuitenkaan olla negatiivinen.

Usein kysyttyä Helen Yritys Fiksu Takuu -sähköstä

 

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Helen Yritys Fiksu Takuu -sähkö on tilattavissa 31.3.2023 asti helen.fi:ssä ja soittamalla asiakaspalveluun. 

Helen Yritys Fiksu Takuu -sähkösopimuksen sähköntoimitus voi alkaa viimeistään 15.4.2023, riippuen nykyisestä sopimustilanteestasi. Sähköntoimitus voi alkaa aikaisintaan kahden viikon päästä tilauksesta.

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus Heleniltä tai toiselta sähköyhtiöltä
Voit tilata Helen Yritys Fiksu Takuu -sähkösopimuksen 2.1.2023 alkaen helen.fi kautta. Tuotetta ei voi tilata soittamalla asiakaspalveluun.

Määräaikainen sähkösopimus Heleniltä
Voit tilata Helen Yritys Fiksu Takuu -sähkösopimuksen 2.1.2023 alkaen helen.fi kautta. Tuotetta ei voi tilata soittamalla asiakaspalveluun. Tarkista ensin nykyinen sopimushintasi sopimusvahvistukselta, laskulta tai Yritys Helen -palvelusta.

Määräaikainen sähkösopimus toiselta sähköyhtiöltä
Voit vaihtaa Helen Yritys Fiksu Takuu -sähkösopimukseen, jos kilpailijan sopimus loppuu viimeistään 15.4.2023

Määräaikainen Helenin sähkösopimus päättyy ennen 2.1.2023, ja uusi sopimus on tehty Helenille
Voit tilata Helen Yritys Fiksu Takuu -sähkösopimuksen 2.1.2023 alkaen.

Määräaikainen Helenin sähkösopimus päättyy ennen 2.1.2023, ja uusi sopimus on tehty toiselle sähköyhtiölle
Voit vaihtaa Helen Yritys Fiksu Takuu -sähkösopimukseen, jos kilpailijan sopimus loppuu viimeistään 15.4.2023

Valitettavasti et voi tilata Helen Yritys Fiksu Takuu -sähkösopimusta. Voit kuitenkin tilata Helenin Spot-sähkösopimuksen yrityksille osoitteesta helen.fi/yritykset/sahko/spot-sahko

Kyllä, jos yllä olevat asiakkuusehdot täyttyvät. voit tilata Helen Yritys Fiksu Takuu -sähkösopimuksen 2.1.2023 alkaen helen.fi kautta tai soittamalla asiakaspalveluun. 

Jos yllä olevat asiakkuusehdot täyttyvät, voit tilata Helen Yritys Fiksu Takuu -sähkösopimuksen 2.1.2023 alkaen helen.fi kautta tai soittamalla asiakaspalveluun. 

Perusmaksu
3,22 eur/kk (alv 0 %)

Energia
Sähköenergian hinta on kiinteä hintaosa 18,18 c/kWh (alv 0 %), johon lisätään kuukausittain toteutunut, käyttöpaikkakohtainen, käyttövaikutus c/kWh   Käyttövaikutus vaihtelee tyypillisesti + / - 5 c/kWh, ja määräytyy sen mukaan, miten sähkönkäyttösi ajoittuu verrattuna sähköpörssin kuukausikeskihintaan.