Artikkeli / 9.8.2019

Asiakkuuspäällikkö Petteri Luukkonen myy aurinkoratkaisuja savolaisella letkeydellä

Helenissä tavoitellaan hiilineutraalia energiatulevaisuutta yhdessä asiakkaiden kanssa.

Teksti: Helmi Carpén

”Tulin Heleniin viime kesänä tekemään energia- ja ympäristötekniikan opintoihini liittyvän työharjoittelun ja jäin sille tielle: tein Helenille myös opinnäytetyöni ja nyt toimin asiakkuuspäällikkönä. Työssäni vastaan aurinkopaneelien ja sähkövarastojen myynnistä kuluttajille. Asiakkaitani voivat olla yksittäisten talonomistajien lisäksi myös pienet asunto-osakeyhtiöt.

Työtehtäväni ovat mukavan monipuolisia. Iso osa päivistäni kuluu asiakkaiden luona kartoittamassa, minkälainen aurinkosähköjärjestelmä kulloiseenkin kohteeseen sopii. Kartoitusten perusteella teen tarjouksia ja suunnittelen voimaloiden asennukset.

Mielenkiintoisinta ja palkitsevinta työssäni ovat asiakaskohtaamiset: tykkään jutella ihmisten kanssa ja kuulla erilaisia tarinoita, ja niitä tässä työssä tulee paljon vastaan. Erityisen motivoivaa on, kun asiakkaan toiveissa on vähän isompi laitteisto, jolloin suunnittelutyössä huomioidaan koko talotekniikka, ja pystymme katsomaan laajemman kokonaisuuden kuntoon samalla kertaa.

Uusiutuvan energian parissa riittää töitä

Olen aika myyntihenkinen tyyppi, joka hoitaa hommat entisen kilpaurheilijan sitkeydellä. Haluan tehdä työni mahdollisimman hyvin ja saada aikaan hyviä tuloksia, mutta en stressaa liikaa. Asiakkaiden kanssa pärjää pitkälle savolaisella letkeydellä ja sopivan leppoisalla asenteella. Lisäksi tässä työssä tarvitaan tietynlaista itseohjautuvuutta ja tarkkuutta, sillä teen paljon töitä myös itsenäisesti.

Helen on mukavan yhteisöllinen työpaikka, jossa on tervetullut olo joka päivä. Työkaverit tsemppaavat ja motivoivat toisiaan, ja rennossa ilmapiirissä on mukava tehdä töitä.

Hakeuduin aikoinaan uusiutuvan energian pariin, sillä sen hyödyntäminen on jo pitkään ollut kovassa kasvussa sekä Suomessa että maailmalla. Hiilineutraaliustavoitteet ovat itselleni tärkeitä, ja niiden toteutumisen eteen teemme töitä joka päivä.

Uusiutuva energia on nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan – sen parissa riittää töitä myös tulevaisuudessa, ja suuria muutoksia tapahtuu nopeasti. Siksi alalle tarvitaankin paljon uusia tekijöitä ja näkökulmia. Aloittaa voi minun tapaani vaikka työharjoittelusta, joka voi poikia lisää mahdollisuuksia.”

Lue lisää aiheesta

Helen