Sähköautojen latauspisteet

Helenin sähköauton latauspisteet varmistavat, että pääset sähköautollasi määränpäähän asti. Rekisteröitymällä Helen Latauksen asiakkaaksi saat käyttöösi Helenin sähköautojen latauspisteiden verkoston.

Rekisteröidy

Helenin julkiset sähköautojen latauspisteet

Latauspisteiden verkostomme käsittää yli 300 kpl, joista osa on pikalatauspisteitä ja osa keskinopeita latauspisteitä. Helen Latauksen asiakkaana sinulla on käytössäsi myös Virran Euroopan laajuinen sähköautojen latausverkosto.

Löydä lähin latauspiste

Miksi Helen Lataus?

miksi-lataus-1.png

Ei kuukausimaksua. Maksat vain ja ainoastaan toteutuneista lataustapahtumista.

miksi-lataus-2.png

Helenin julkisilla sähköauton latauspisteillä lataat autosi puhtaalla tuulisähköllä. 

miksi-lataus-3.png

Saat latausta varten käyttöösi maksuttomat RFID-tunnisteet.

Näin lataat hyödyntäen Helen Latausta

Etsi lähin vapaa latauspiste. Löydät sen karttasivulta tai käyttämällä kumppanimme Virran mobiilisovellusta.

Tunnistaudu latauspisteellä Helen Latauksen lataustunnisteella (kortti tai avaimenperä) tai Virta-mobiilisovelluksella (kirjaudu sovellukseen Helen Latauksen tunnuksillasi).

Kytke kaapeli kiinni ja anna auton akun latautua niin täyteen kuin haluat.

Lopeta lataus samalla tavalla kuin aloititkin, eli joko Helen Latauksen RFID-tunnisteella tai Virran mobiilisovelluksella.

Lataustunnisteet

  • Helen Latauksen asiakkaana saat maksutta käyttöösi kaksi eri RFID-tunnistetta: avaimenperän ja kortin. Voit valita, kumpaa haluat käyttää latauksen aloittamiseen.
  • Ennen RFID-tunnisteiden saapumista voit aloittaa latauksen myös kumppanimme Virran mobiilisovelluksella. Kirjaudu sovellukseen Helen Latauksen tunnuksillasi, jotka loit palveluun rekisteröitymisen yhteydessä.

latauskortti_molemmat.jpg

Sähköauton lataaminen julkisella latauspisteellä

Lataaminen keskinopealla latauslaitteella

Lataaminen pikalatauslaitteella

Lisätietoa

  • Helsingin kantakaupunki 1 -alueella: 2 €/h + 0,29 €/kWh.
  • Helsingin kantakaupunki 2 -alueella: 1 €/h + 0,29 €/kWh.
  • Muu Helsinki ja muu Suomi 0,36 €/kWh. Ensimmäiset kolme tuntia ilman aikaveloitusta, jonka jälkeen 1 €/h. Kello 21-07 välillä ei aikaveloitusta. Huom! Ennen kello 21.00 alkanut lataus veloitetaan aikaperusteisesti koko latauksen ajalta.
  • Liityntäpysäköinti 0,36 €/kWh. Ensimmäiset 10h ilman aikaveloitusta, jonka jälkeen 1€/h.
  • Pikalataus 50 kW 0,28 €/min.
  • Suurteholataus max 200 kW 0,45 €/kWh, 60 min jälkeen lisäksi aikaveloitus 0,20 €/min.

Helsingin kantakaupungin latauspisteissä on lisäksi yöhinnoittelu. Kun lataus alkaa kello 21-07 välillä, latauksen hinta on 0,32 €/kWh ilman erillistä aikaveloitusta.

Kaikkien käytössäsi olevien latauspisteiden ajantasainen hinnoittelu on nähtävillä Virta-mobiilisovelluksessa (kirjaudu sovellukseen Helen Latauksen tunnuksillasi). Helenin omien pisteiden lisäksi käytössäsi on kumppanimme Virran latausverkosto.

Koska Helen on osa Virta-verkostoa, asiakkaanamme voit tehdä myös roaming-latauksia. Tämä tarkoittaa sitä, että oman latauspisteverkostomme lisäksi voit ladata asiakastunnuksillamme (RFID-tunnuksilla tai kirjautuneena Virta-sovellukseen) tuhansilla latauspisteillä ympäri Eurooppaa. Virta-sovelluksen karttanäkymässä erotat roaming-latauspisteet salama-ikonista (Virta-verkostoon kuuluvat latauspisteet on merkitty V-ikonilla). Suomessa roaming-lataus onnistuu asiakkaanamme esimerkiksi K-Latauksen pisteillä. Roaming-latauksen hinnan näet Virta-sovelluksesta kyseessä olevan latauspisteen kohdalta.

Tarvitsetko apua latauspalvelua koskien? Asiakaspalvelumme auttaa vuorokauden ympäri puhelinnumerossa 09 617 8030

Helen tarjoaa sähköauton latauspisteet myös taloyhtiöille ja yrityksille.

Usein kysyttyä

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Helen Latauksella voit ladata sähköajoneuvosi Helenin latauspisteillä. Piste voi olla yksityinen, jolloin sinun pitää pyytää käyttöoikeus sen käyttämiseen latauspisteen omistajalta (esim. taloyhtiö tai yritys). Piste voi olla myös julkinen, jolloin kuka tahansa voi ladata sillä. Helenin oman julkisen latausverkoston lisäksi käytössäsi on myös kumppanimme Virran julkiset latauspisteet Suomessa ja muualla Euroopassa. Voit etsiä lähimmän julkisen latauspisteen kartalta

Löydät kunkin latauspisteen ajantasaisen hinnoittelun Virta-mobiilisovelluksesta (kirjaudu sovellukseen Helen Latauksen tunnuksillasi). Olemme kertoneet Helenin omien latauspisteiden hinnoitteluperiaatteet lisäksi tämän sivun kohdassa "Latauksen hinta Helenin omilla pisteillä"

Aloita lataus näyttämällä RFID-tunnistettasi latauspisteen lukijaan tai aktivoi lataus alkamaan Virta-mobiilisovelluksella.

RFID-tunniste on esine, jolla voit tunnistautua latauspisteellä ja aloittaa latauksen. Helen Latauksen asiakkaana saat käyttöösi maksutta kaksi RFID-tunnistetta: Avaimenperän ja kortin mallisen. Voit päättää itse, kumpaa haluat käyttää, vai vaihdellen molempia.

Palvelussa ei ole kuukausimaksua. 

Lataustapahtuma maksetaan palveluun lisätyllä maksukortilla. Kuukauden aikana toteutuneet lataustapahtumat veloitetaan kerran kuussa.

Varmista ensin, että latauskaapeli on kytketty oikein ja pohjaan asti. Mikäli lataus ei tämänkään jälkeen käynnisty, kokeile aloittaa lataus uudestaan RFID-tunnisteella tai Virta-sovelluksella.

Ei, Helen-latauspisteillä latauksen voi aloittaa RFID-tunnisteen lisäksi käyttämällä Virta-mobiilisovellusta. Virta-sovellus on ladattavissa App Storesta ja Google Play -kaupasta.

Latauksen voi aloittaa Helenin RFID-tunnisteiden lisäksi myös Virta-mobiilisovelluksella. Lataa Virta-sovellus sovelluskaupastasi ja kirjaudu siihen Helen Latauksen tunnuksillasi. Kun olet aloittamassa latausta Helenin tai Virran latauspisteellä, etsi kyseinen latauspiste sovelluksesta, pyyhkäise "Aloita lataus" ja kytke kaapeli autoon.

Helenin latauspisteet ovat osa kumppanimme Virran latausverkostoa, löydät kaikki tähän verkostoon kuuluvat latauspisteet karttasivulta. Löydät latauspisteet myös Virta-mobiilisovelluksesta. Helenin latauspisteet erotat katukuvassa Helenin graafisesta ilmeestä.

Pääset nollaamaan salasanasi Virta-mobiilisovelluksessa Unohditko salasanasi? -toiminnallisuutta käyttäen.

Suosittelemme rekisteröitymistä Helen lataajaksi sekä paremman asiakaskokemuksen, että edullisemman hinnoittelun takia. Voit kuitenkin aloittaa latauksen myös ilman rekisteröitymistä syöttämällä maksukorttisi ja käyttämäsi latauspisteen tunnusnumeron kertamaksusivustolle. Huomaa, että rekisteröitymättömiltä käyttäjiltä peritään korkeampi latausmaksu.

Rekisteröidy Helen Latauksen asiakkaaksi. Tämän jälkeen työnantajasi voi antaa sinulle käyttöoikeuden latauspisteisiin.

Koska Helen on osa Virta-verkostoa, asiakkaanamme voit tehdä myös roaming-latauksia. Tämä tarkoittaa sitä, että oman latauspisteverkostomme lisäksi voit ladata asiakastunnuksillamme (RFID-tunnuksilla tai kirjautuneena Virta-sovellukseen) tuhansilla latauspisteillä ympäri Eurooppaa. Virta-sovelluksen karttanäkymässä erotat roaming-latauspisteet salama-ikonista (Virta-verkostoon kuuluvat latauspisteet on merkitty V-ikonilla). Suomessa roaming-lataus onnistuu asiakkaanamme esimerkiksi K-Latauksen pisteillä. Roaming-latauksen hinnan näet Virta-sovelluksesta kyseessä olevan latauspisteen kohdalta.