Sähkö

Näin teet sähköautojen latauspisteistä kilpailuedun yrityksellesi

  • Teksti: Mia Virolainen
  • Kuvat:
  • 06.11.2020

Sähköautojen yleistyessä latausmahdollisuus voi vaikuttaa ratkaisevasti siihen, minkä yrityksen parkkipaikalle asiakkaat ja työntekijät mieluiten autonsa parkkeeraavatTässä artikkelissa kerromme, mitä yrityksesi kannattaa ottaa huomioon latauslaitteiden hankinnassa.

1. Valitse latausteholtaan sopivat sähköauton latauslaitteet

Latauslaitteiden ominaisuudet vaihtelevat voimakkaasti eri käyttötarkoituksiin suunniteltujen laitteiden välillä.

Kun valitset latauslaitteita yrityksellesi, ota huomioon, kuinka kauan asiakkaiden ja muiden vierailijoiden visiitit yrityksesi toimipisteessä kestävät ja valitse latauslaitteet sen mukaan. Huoltoasemalla asiakkaat viipyvät huomattavasti lyhemmän ajan kuin kuntosalilla, kauppakeskuksessa tai hotellissa.

- Esimerkiksi huoltoaseman latauspisteissä lataustehoa on hyvä olla reilusti, jotta latauspiste palvelee nopealla pysähdyksellä olevaa asiakasta, kun taas pienemmän lataustehon laitteet riittävät yön yli viipyvän asiakkaan auton akun täyttämiseen, sanoo asiakkuuspäällikkö Jori Malmi Heleniltä.

2. Huomioi sähköauton latauspisteiden kustannukset

Latauspisteiden hinnat vaihtelevat tuhannen euron molemmin puolin, ja latausinfran rakennus sekä laitteiden asennus suunnilleen saman verran. Latauspisteiden latausinfran ja asennuksen kustannukset kuitenkin vaihtelevat voimakkaasti kohteen mukaan, joten latauspisteiden hankinnan suunnittelu kannattaa aina aloittaa ottamalla yhteyttä asiantuntijaan.

- Latauspisteitä hankkiessa kannattaa kiinnittää huomiota laitteiden laadukkuuteen ja pitkäikäisyyteen. Latauslaitteiden pitkä käyttöikä tasaa kustannuksia pitkällä aikavälillä, Malmi huomauttaa.

Helenin valikoimasta löytyy älykkäitä latauslaitteita, jotka mahdollistavat latauksen hinnoittelun ja automaattisen laskutuksen suoraan lataajalta. Kun latauslaitteet laskuttavat suoraan lataajaa, yritykselle ei synny kustannuksia latauspisteen käytöstä.

3. Luota asiantuntijoiden apuun ja toimi nyt

Helenillä on yli kymmenen vuoden kokemus sähköautojen latauspisteistä. Helenin asiantuntijat osaavat huomioida teho- ja kustannuskysymykset sekä asiakkaiden muuttuvat tarpeet yritykselle parhaiten sopivan latausratkaisun valinnassa.

- Tilatessaan latauspisteet Heleniltä yritys voi luottaa siihen, että sähköautojen latausjärjestelmä toteutetaan laadukkaasti huomioiden kiinteistön sähkötekniset vaatimukset. Näin latausjärjestelmän käyttö on turvallista ja helppoa, Malmi sanoo

Onko yrityksesi valmiina, kun asiakkaat ja työntekijät tarvitsevat virtaa sähköautoihinsa? 

Sähköautojen latauspisteiden hankinta yritykselle - näin se etenee

  1. Yhteydenotto: Ota yhteys Helenin asiantuntijaan lomakkeen kautta tai puhelimitse p. 09 617 8030.
  2. Kartoitus ja tarjous: Helenin asiantuntija kartoittaa asiakkaan tarpeet ja tekee tarjouksen yritykselle sopivasta latausratkaisusta.
  3. Tilaus: Yritys tilaa latauspisteet kartoituksen perusteella räätälöidyn tarjouksen mukaisesti.
  4. Toimitus ja käyttöönotto: Helen toimittaa latauspisteet ja hoitaa latauspisteiden asennuksen ja käyttöönoton turvallisesti ja vaatimusten mukaisesti.
  5. Valmis: Latauspiste on valmis käyttöön! Yritys voi asettaa latauspisteet näkyviksi julkisissa karttapalveluissa.

Latauspisteet yrityksellesi

Kattavimmat täyssähkö- ja hybridiautojen latausratkaisut yrityksesi tarpeeseen.

Asiantuntijamme ovat palveluksessasi

Asiantuntijamme palvelevat yritysasiakkaita niin sähköön, lämpöön kuin jäähdytykseen liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä