Aurinkovoimalat

Kivikko 0 vapaana

Suvilahti 0 vapaana

Valitse oma aurinkopaneeli

Voit valita Kivikon, Suvilahden tai Messukeskuksen aurinkovoimalasta oman aurinkopaneelin, joka nimetään mukaasi. Paneelisi tuottaa sähköä ympäri vuoden, myös aurinkoisina talvipäivinä.

Hyvitämme aurinkopaneelin tuotannon sähkölaskullasi - keskimäärin hyvitys on noin euron kuussa, vaihdellen sään mukaan.

Nimikkopaneelin voi liittää mihin tahansa Helenin sähkösopimukseen. Jos sinulla ei ole vielä Helenin sähköä, tee sähkösopimus kanssamme.

Paras tuotto kesäisin

Etelä-Suomessa on yhtä hyvät olosuhteet aurinkosähkön tuotantoon kuin Pohjois-Saksassa. Paneelisi sähköntuotanto tulee jakautumaan siten, että kesäkuukausina tuotto on suurinta.

Yhden aurinkopaneelin arvioitu tuotto kuukausittain

Seuraa tuotantoa reaaliajassa

Voit seurata verkossa Suvilahden ja Kivikon voimaloiden tuotantoa. Livekamera kertoo, kuinka aurinko paistaa voimalaan ja vierestä näet, kuinka tuotanto muuttuu paisteen mukaan.

Seuraa paneelisi tuotantoa verkossa

Tuotto hyvitetään sähkölaskullasi

Hyvitämme paneelin tuottaman sähkön pörssihinnan mukaan. Hyvitys vaihtelee tuotannon mukaan, keskimäärin hyvitys on euron kuukaudessa.

Aurinkopaneelin tuotanto hyvitetään pörssihintaan

Yhdistä haluamaasi sähkösopimukseen

Voit liittää nimikkopaneelin mihin tahansa Helenin sähkösopimukseen.

Tutustu esimerkiksi aurinkovoimaloissamme tuotettavaan ympäristösähköön ja täysin tuulivoimalla tuotettuun tuulisähköön.

Tarjoamme ympäristöystävällistä sähköä koko Suomeen.

Yhteensä yli 6 500 aurinkopaneelia

Suomen ensimmäisessä nimikkopaneelivoimalassa Suvilahdessa on 1 194 aurinkopaneelia aurinkoseinässä 48 paneelia. Kivikon hiihtohallin katolla aurinkopaneeleita on 2 992 ja Messukeskukseen elo-syyskuussa 2019 valmistuvaan voimalaan asennetaan 2 319 paneelia.

285 watin yksikidepaneeli tuottaa kotiisi parhaimmillaan sähköä yli 25 energiasäästölampun verran. Saat paneelin tuottaman sähkön lyhentämättömänä käyttöösi.

Aurinkoenergiaa omalta katoltasi

Jos asut omakotitalossa, voit hankkia tarpeesi mukaan mitoitetun aurinkopaneelipaketin omalle katollesi.

Pääset helpoiten alkuun tarkastamalla kattosi aurinkosähköpotentiaalin aurinkolaskurillamme.