Aurinkovoimalat

Kivikko 40 vapaana

Suvilahti 0 vapaana

Nimikkopaneeli aurinkovoimalasta

Ryhdy aurinkosähkön tuottajaksi ja vuokraa oma paneeli aurinkovoimalastamme. Tarjoamme sinulle helpon tavan vaikuttaa uusiutuvan energian lisäämiseen Suomessa: lupaamme rakentaa lisää aurinkovoimaa niin kauan kuin kysyntää riittää.

Valitse oma aurinkopaneeli

Voit valita Kivikon tai Suvilahden aurinkovoimalasta oman aurinkopaneelin, joka nimetään mukaasi. Paneelisi tuottaa sähköä ympäri vuoden, myös aurinkoisina talvipäivinä.

Hyvitämme aurinkopaneelin tuotannon sähkölaskullasi - keskimäärin hyvitys on noin euron kuussa, vaihdellen sään mukaan. Nimikkopaneelin voi liittää mihin tahansa Helenin sähkötuotteeseen. Jos sinulla ei ole vielä Helenin sähköä, tee sähkösopimus kanssamme.

Aurinkopaneelit

 

Aurinkopaneeli tuottaa parhaimmillaan noin 25 energiasäästölampun verran.

Aurinkovoimalan nimikkopaneelista sähköä

Suvilahdessa sijaitsevan sähköaseman katolla on 1194 aurinkopaneelia ja Kivikon hiihtohallin katolla niitä on 2992. Voit valita aurinkopaneeleista haluamasi.

285 watin yksikidepaneeli tuottaa kotiisi parhaimmillaan sähköä yli 25 energiasäästölampun verran. Saat paneelin tuottaman sähkön lyhentämättömänä käyttöösi.

Näe koko voimalan tuotanto reaaliajassa

Voit seurata verkossa Suvilahden ja Kivikon voimaloiden tuotantoa. Livekamera kertoo, kuinka aurinko paistaa voimalaan ja vierestä näet, kuinka tuotanto muuttuu paisteen mukaan. Lisäksi voit verrata paneelisi aurinkosähkön tuotantoa omaan sähkönkäyttöösi.

Seuraa paneelisi tuotantoa verkossa

Aurinkopaneelin tuotanto hyvitetään pörssihintaan

Tuotto hyvitetään sähkölaskullasi

Hyvitämme paneelin tuottaman sähkön pörssihinnan mukaan. Tuotanto vaihtelee vuodenajan mukaan. Keskimääräinen hyvitys on noin euron kuukaudessa, paneelista jää siis maksettavaa arviolta 3,40 €/kk (hinta vaihtelee tuotannon mukaan).

Näin aurinkopaneelisi tuottaa

Etelä-Suomessa on yhtä hyvät olosuhteet aurinkosähkön tuotantoon kuin Pohjois-Saksassa. Paneelisi sähköntuotanto tulee jakautumaan siten, että kesäkuukausina tuotto on suurinta.

Yhden aurinkopaneelin arvioitu tuotto kuukausittain

 

Suvilahden aurinkovoimalan sähkövarasto

Yhdistä haluamaasi sähkösopimukseen

Voit liittää nimikkopaneelin mihin tahansa Helenin sähkötuotteeseen. Tutustu esimerkiksi aurinkovoimaloissamme tuotettavaan ympäristösähköön ja täysin tuulivoimalla tuotettuun tuulisähköön. Tarjoamme ympäristöystävällistä sähköä koko Suomeen.

Aurinkoenergiaa omalta katoltasi

Jos asut omakotitalossa, voit hankkia tarpeesi mukaan mitoitetun aurinkopaneelipaketin omalle katollesi.

Tuo aurinko kotiin