Aurinkosähkön myynti verkkoon

Jos aurinkopaneelisi tuottavat sähköä yli oman tarpeesi, voit myydä meille ylimääräisen sähkösi pörssihintaan, ilman välityspalkkiota. 

Aurinkosähkön myynti on helppoa

Aurinkoiset päivät saattavat saada paneelisi tuottamaan sähköä enemmän kuin sinulla on sähkölle käyttöä. Voit hankkia joko Virtuaaliakun, jolla varastoit sähkön omaa myöhempää käyttöä varten tai voit myydä meille aurinkopaneeliesi tuottamaa sähköä, kun

  • pientuotantolaitteistosi koko on enintään 100 kW ja
  • sen käyttöpaikkaan on sähkösopimus Helenin kanssa
  • tutustu aina markkinahintaiseen Pörssisähköön 

Tee sopimus

Pientuotannon osto

Aurinkosähkön myyntisopimus ilman välityspalkkiota

Maksamme sähköstä spot-hinnan, eli pohjoismaisen sähköpörssin (Nord Pool Spot) ilmoittaman tuntikohtaisen Suomen hinta-alueen hinnan. Sopimuksessa ei ole perus- tai toimitusmaksua, emmekä peri välityspalkkiota verkkoon myydystä sähköstä.

Tutustu sopimusehtoihin

Pientuotannon liittäminen verkkoon

Verkkoon liittämisestä on aina ilmoitettava paikalliselle verkonhaltijalle, jotta sähköturvallisuus varmistetaan myös verkon vikatilanteissa.

Lue lisää pientuotannon liittämisestä verkkoon

Tee sopimus aurinkosähkön myynnistä verkkoon

Oheisella lomakkeella voit tehdä sopimuksen tuottamasi aurinkosähkön myymisestä.

Tilauksen käsittelyaika on keskimäärin 1-2 viikkoa. Saat vielä sähköpostiisi sopimusvahvistuksen, kun pientuotantosopimus on tullut voimaan ja aloituspäivä on varmistunut. Mikäli olet siirtymässä Helenin sähköasiakkaaksi, tulee pientuotantosopimus voimaan aikaisintaan samaan aikaan sähkösopimuksesi kanssa.

IBAN

Jos sinulla ei ole sähkösopimusta Helenin kanssa, niin voit tehdä sen täällä.

Kysyttävää tuottamasi aurinkosähkön myynnistä?

Kun haluat kysyä lisätietoja aurinkosähkön myyntiin liittyen, voit ottaa yhteyden lomakkeen kautta tai soittamalla asiakaspalveluun: 09 617 8080.

Ota yhteyttä lomakkeella

Katso myös


Hanki aurinkopaneelit katollesi

Aurinkopaneelit sopivat kaikkiin kattotyyppeihin asumismuodosta riippumatta. Aurinkosähköjärjestelmä voi maksaa itsensä takaisin jo takuuaikana ja kasvattaa kotisi arvoa.


Aurinkolaskuri


Aurinkopaneelipakettien hinta ja toimitus

Etsitään yhdessä sinulle räätälöity aurinkopaneelipaketti

Jaa: